För att gå ner i vikt och nå välmående så krävs det någon form av träning. Diet är endast en av pusselbitarna i ett hälsosamt liv. Det är lätt att nöja sig med viktnedgången när du börjar fasta men kom ihåg att kilona du tappar inte endast är fett, det är också muskler som försvinner när kroppen inte längre ges bränsle åt uppbyggnad.

Att syssla med 5:2 och annan periodisk fasta kommer dock att influera ditt träningsschema. Att träna på fastedagarna är inte att rekommendera, eftersom du inte intar tillräckligt med kalorier för att kroppen ska kunna handskas med det.

Det är absolut ingen omöjlighet att träna i samband med 5:2-diet, du måste bara hitta din träningsform samt ditt tidsschema. Är du en orutinerad motionär kan du starta enkelt med längre promenader. När kroppen vänjer sig vid att komma ut avancerar du till lättare jogging blandat med powerwalk.

Precis som med 5:2-dieten är det angeläget att komma ihåg att träningen måste vara lustfylld och baserad på frivillighet. Det är långt ifrån samtliga som blir motiverade av militäriskt stränga PT’s och hårda träningsprogram. Börja lätt och med tiden kommer du att notera att det känns naturligt att springa lite längre, komma ut lite oftare.

För att få bästa effekt av den periodiska fastan bör du hålla en kolhydratfattig kost även under de dagar som inte är fastedagar. Framförallt kommer detta att göra att det känns bra att fasta, du kommer inte att gå lika hungrig under fastedagarna och kroppen kommer inte att protestera lika mycket.

Det mest fördelaktiga för dig är att lägga träningspasset precis i slutet av en fasta om du har ork för det. Du kommer att behöva äta efter träningspasset för att kroppen ska kunna återhämta sig så att påbörja en fastedag med träning kommer att bli svårt. Följ upp träningspasset med en måltid men akta dig för de tomma kalorierna. Du är inte elitidrottare, det tjänar inget till att ladda med spagetti inför joggingen.

Vana motionärer och till och med de som arbetar som personliga tränare och har testat 5:2 vittnar om att det funkar fantastiskt att kombinera dieten med träningen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. Kanontips.
Efter att kroppen vant sig, några veckor in i dieten, känner sig flera piggare än före och har inga besvär med sina ganska tuffa träningsprogram.