Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Desinfektion info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Brukar du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Gå inte och handla i matbutiker titt som tätt!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.