Dofter påverkar oss enormt och egentligen så kan man tycka att det är konstigt att inte mer fokus ligger på just dofter och lukter då det handlar om hälsa. Att eteriska oljor skapar en bra miljö vet vi redan, men att de också har en desinficerande effekt kan vara nytt för många. Du kanske kan lista från vilken växt de olika esoteriska oljor utvinns från.

essential

Oljorna finns lagrade som i små fack i blommor, frön, löv och till och med rötter. Det här är dofter som kan användas precis som de är för att skapa godare doft i rum eller med aromaterapi för att aktivt påverka den egna hälsan via massage. Det går att använda oljorna i matlagning som doft och smaktillsatser men vanligare att de används till godis.

När folk i din omgivning börjar visa tecken på snuva eller förkylning, då är det dags att bunkra upp lite eteriska oljor.

Det är just då näsan har täppts till av en förkylning som man kan komma att behöva oljorna med dofter som mest. Varje eterisk olja har en specifik doft som du kan välja själv efter ditt humör och gärna på vintertid med levande ljus och en aromatisk olja. Bli inte förvånad om den doftolja som är din favorit inte alls passar dina vänner, vi har alla olika referenser.

I december när de första förkylningarna brukar drabba oss, kanske doften av pepparkakor från en eterisk olja verkar lugnande och påminner oss om julfirande och ledighet.

När näsan är täppt och livet känns eländigt kan säkert lite eukalyptus olja pigga upp humöret och ge lite välbefinnande. Några droppar av eterisk olja i blomsputans vatten kan ge en överraskande positiv effekt på allas välbefinnande. Andra dofter som kan vara bra vid en förkylning är pepparmint, mint och citron.

Lär dig mer om aromaterapi med eterisk olja hemma

Du behöver inte alls besöka ett proffs för att kunna njuta av olika eteriska oljors effekt. En bra olja basolja och den eteriska olja man föredrar är allt som behövs att starta aromterapi där hemma. original essentiella oljor. Det är ganska fantastiskt att några droppar doftolja i en basolja tillsammans med massage kan ge en sådan positiv effekt.

Olika eteriska oljor kan ha vitt skilda egenskaper som kan påverka resultaten vid aromterapi, lär dig dessa först. En bra bas av oljor att ha hemma kan vara rosmarin, jasmin, lavendel och till och med pepparmint. Naturligtvis kan du blanda olika dofter, men ta det lite försiktigt i början.

Både pepparmyntsolja och jasmin är poppis till massage och att ha i badvattnet. Oljan är koncentrerad och ska inte appliceras direkt på hud. Dosera rätt så den etersiska oljan är ofarlig.

Handla doftolja på rätt sätt för bästa resultat

Är man inte helt säker kan det vara en bra idé att provsniffa en doft. Vissa eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin är redan så kända att de flesta kan redan deras dofter. Då kan man tjäna på att handla online där man får bästa priserna för oljorna.