Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har flertal användningsområden och tack vare att den är fullt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med arom av banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Givetvis har gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa effekt. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid leda till en aning besynnerlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Allihopa är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller nytta.

Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går också att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med lite mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön färg.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.