Just nu har vi en pandemi över hela världen. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Verkar handdesinfektion mot det nya viruset?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Hela samhället kan krascha. De flesta menar att HANDSPRIT inte biter på VIRUS.

handdesinfektion

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Vissa bakterier överlever en spritning. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

rengöringsspray

Virussorter av den typen klarar sig ändå. En coronasmitta på det är inte så kul. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Gör det hela tiden. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Tvätta händerna noga varje dag. dax handdesinfektion Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Det vinner du ingenting på.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Bruka sprayen där du tycker att det behövs.

Sprayen kan även användas på möbler. Det minskar risken för smitta via objekt. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Den speciella sprayen löser problemet åt dig.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.