I lite mer än 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera olika reviderade upplagor. Boken består av mängder användbar upplysning om hur man på bästa sätt brygger sitt vin och om brygga vin tillbehör.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att bara uppskatta att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar jämt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligen upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är väsentlig på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man ska vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och dessutom till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett förslag är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och också göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar rätt så lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är därtill viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Inspektera självklart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer genomgripande upplysning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar även på smaksättning och vinprovning. Därutöver står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom oerhört kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt kostnadsfri att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart