Druvsocker samt vanligt vitt – eller brunt socker är inte alls samma saker. Om du gissar att druvsocker, som är en glukos, också kallas dextros har du helt rätt. Den kemiska beteckningen för dextros är C6H12O6. En av många fördelar med dextros är att det ger en direkt energikick jämfört med att äta något sött godis. När du tränar mycket kan en dos dextros ge dig den extra energi du behöver.

Druvsocker är en energikick.

bryggsocker

Ibland behövs mer energi än som finns tillgänglig. Visst har det hänt dig också att energin tagit slut eller inte räcker till ibland, speciellt kanske inför ett träningspass eller motionsrunda. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Om du känner ett energibehov, sätt inte i dig en massa kakor och godis för att få i dig socker. Ett piller eller en tablett med dextros kan vara allt som behövs för att återställa sockerbalansen.

Kanske ger vindruvor likadan effekt som dextros.

Om du inte hittar ditt druvsocker, ta dig raskt till en vingård och stoppa i dig vindruvor. Om vi fördjupar oss i ämnet koncentration så förlorar druvan klart jämfört med ett litet piller. Det är med hjälp av fotosyntes som druvorna skapar sitt druvsocker. Om man vill påverka sitt blodsocker på ett naturligt sätt så är detta ett bra val.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Doktorn rekommenderar vid lågt blodsocker “Ät snabbt upp fyra kilo druvor.” Det är inget krångligt, ett par tre teskedar i din vattenflaska till träningen räcker.

Valmöjlighet till att finna druvsocker i en affär är en e-shop.

Det är inte så svårt att hitta bra druvsockerprodukter. På nätet kan du i lugn och ro söka efter just det druvsocker du vill köpa och ofta fraktfritt. Det finns 1 kg påsar på nätet där priset är riktigt bra.

Lägg upp ett lager med flera påsar. Har du tänkt dig att passa på med träning eller andra fysiska aktiviteter på semestern kan en eller flera påsar i bagaget vara en bra idé.