Du kanske ej har hört ordet askorbinsyra så ofta men du vet sannolikt vad C-vitamin är för något.. Dessa två saker som är detsamma krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock ej detsamma som citronsyra.

Den som har koll känner till att C-vitamin har viktiga egenskaper. Främst har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Enastående tillskott ger samma fördelar som när man exempelvis äter frukt som apelsiner samt äpplen.

Känner du till detta om askorbinsyra?

Det finns en mängd intressant information om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om massa väljer att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan olyckligtvis medföra farliga sjukdomar samt skörbjugg. cvitaminer Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Med C-vitamin botar man dock inte så enkelt en förkylning alternativt snuva. Även om C-vitamin verkar positivt stundvis så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Åtskilliga uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra innebär att ämnet bryts ner. Det kan således vara klokt att icke värma upp mat alltför otaliga gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Har man färgat håret och vill bleka det till normal färg igen så kan man använda askorbinsyra för det. Det här är ofarligt och något som flertal har sett fina resultat från.

Man kan icke leva utan C-vitamin men det finns också faror

Det är farligt att ej få i sig nog med vitamin C. I Sverige är skörbjugg trots allt icke så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Men brist kan likväl medföra att man mår sämre och till att kroppen inte funkar så bra som den borde så det är inget man vill riskera.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd omedelbart att försvinna genom urinen men man ska ändå vara försiktig med att överdriva. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och icke om en frukt för mycket om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en riskabel reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen indikera.

naturligt

Inhandla askorbinsyran via nätet eller I fysisk affär

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Den finns i hyllan med kryddor. Det tycks som att enormt många föredrar att inta pulvret oralt.