Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Vi kan även få smittan från djur. Man måste inte krångla till det. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

virusskydd

Smittspridningen är igång. Då kan du smitta andra. Många tror att corona och influensa är samma sak.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Du vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Feber är ett vanligt symtom. Då kan du ha drabbats av corona. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Vissa symtom påminner om influensa. Det är vanligt med huvudverk. Andra symtom kan vara andnöd. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

coronavirus har olika effekt

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Även inom samma familj kan reaktionerna bli olika. Vissa blir svårt sjuka medan andra bara får lättare symtom.

Behöver du testa dig?

Har du flera symtom så kanske du måste testa dig. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Håll avståndet när du går ut. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Vatten och vila är det som rekommenderas. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Du kan öka dosen till 5 gram C-vitamin om dagen om du blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. desinfektionsmedel livsmedel Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Coranviruset kan inte överleva det. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.