Aqvia kolsyremaskin är framtagen av Europas dominerande gasleverantör Aga. Aga har hundraåriga anor och sina rötter här i Sverige. Aqvia är ett koncept för kolsyrade drycker i hemmet, där man säljer allt från själva kolsyremaskinerna till gaspatronerna, aromer, essenser samt öviga tillbehör.

Aga är ett prestigefyllt affärsverksamhet som vill ge sina kunder det bästa på marknaden och när man tog fram Aqvia kolsyremaskin så var man grundlig med alla detaljer. För attraherande och tidstypisk design tog man hjälp av den erkända formskaparen Eva Lilja som redan jobbat med giganter som IKEA samt Alcro. Lilja skapade Aqvia Exclusive i minimalisktiskt, skandinavisk stämning. Materialen var rostfritt stål som specialbehandlats för att man ska slippa osmickrande fingeravtryck på kolsyremaskinens ytor, samt plast. Eva Lilja gjorde fem varianter på Aqvia Exclusive, alla med varsin detaljfärg av svart, brunt, orange, lime alternativt creme, detta för att alla inredningar ska få access till en kolsyremaskin som passar in i den övriga inredningen.

I flera tester för kolsyremaskiner har Aqvia kolsyremaskin stått sej bra, mestadels i topp men om inte som nummer ett så alltid bland topp tre. Den största konkurrenten är klassikern Sodastream, men Wassermaxx är oxå ganska poppis. Stilmässigt vinner Aqvia enkelt med sin sobra form och både vad gäller användarvänlighet samt själva kolsyran den producerar får den alltid goda betyg.

kolsyremaskin

Kolsyrade drycker är mer eftertraktade än någonsin. Antagligen är vi bortskämda, men de flesta av oss föredrar att dricka frsächt bubbelvatten framför slätt. Detta märks före allt på hur mycket bubbelvatten som säljs i handeln var år. För var år som håller så ökar försäljningen. De smaksatta, kolsyrade dryckerna är de som är på snabbast frammarsch, vi älskar den svaga, friska smaken av frukt alternativt bär i vårt bubbelvatten och oftast innebära dessa smaker inga tillägg kalorier vilket också är en enorm fördel idag när vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss.

Läsk är självklart oxå populärt, men allt fler väljer sockerfria varianter. Med en egen Aqvia kolsyremaskin kan man göra sitt eget kolsyrade vatten och smaksätta ledigt med antingen bordsvattenaromer eller läskessenser. Man kan till och med göra egen cider! Det finns flera företag som saluför aromer, essenser samt koncentrat för kolsyrad dryck, bl a Stryk Aqvia, Aromhuset, Sodastream samt Sonjo – samt många har sockerfria varianter.

När man själv kolsyrar samt smaksätter sitt vatten så sparar man en del pengar, särskilt på sikt. Kranvatten är mycket billigt, för att inte berätta hurdan rent samt rent det är! Läskkoncentrat samt bordsvattenaromer kostar en aning, men inte tillnärmelsevis så mycket som färdigsmaksatta drycker gör. Själva kolsyremaskinen är förstås lite av en penningplacering, men också de pengarna tjänar man snabbt in om man dricker mycket kolsyrad dryck.

När man köper en Aqvia kolsyremaskin så får man en kolsyrepatron på köpet. Denna räcker till ca 60 liter vatten och när den tar slut lämnar man in den till sin återförsäljare och köper en ny. Aqvia kolsyremaskin hittar man i de flesta elektronikbutiker.