Du kanske undrar “vad är glycerin?Vad är glycerin för något? Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite olika sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som skänker fyllighet i vin och finns i mängder av livsmedel.

Du har troligen hört talas om glycerol som är ett annat namn för samma sak och som bland annat används inom fitness-industrin därför att man ser att det ger en viss verkan på trycket i musklerna. Men det är ej enbart muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allt från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är säker att nyttja men man får förstås icke så mycket. vegetabilisk glycerol pris. Det kan vara förståndigt att glycerol handla online i andra butiker såsom Tradera eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Köp bara livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan bruka tuben alternativt burken som man har köpt till åtskilliga annorlunda saker.

Visste du att du rentav kan få dän en envis fläck med glycerin? Exakt som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund före du drar igång tvättmaskinen. Några timmar före tvätt är att råda för bästa resultat.

Man kan också nyttja ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en huvudsaklig ingrediens. Såpbubblor kan likaså ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du mixa glycerinet i mixen med vatten och vanligt diskmedel. Detta gör minsann susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska nyttja på försiktigt sätt

Det ska sägas att detta är ett ämne som minsann finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör hitta detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en effekt som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill ge musklerna en aning hjälp kan kombinera andra produkter med lite glycerin för att få maxad effekt men här ska man minsann vara varsam. De som har testat detta och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det kan hända vara säkrare att införskaffa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Ifall du ska glycerol handla för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är riskfri att förtära. Av och till så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är viktigt att man är medveten om vad man handlar och till vad.

Hemmagjord hudvård som sannerligen fungerar som den skall

Man kan också satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man icke behöver handla dyra krämer då man helt enkelt kan smeta glycerolen i ansiktet. Överbliven glycerin kan med fördel användas som medel att avlägsna fläckar med.