Det kan vara skadligt att använda farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara fint mycket bättre att nyttja sig av citronsyra eller vinsyra för att få det fräscht och fint därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

citronsyra

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl varse om hur du kan använda pulvret och också tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Rengöra maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är otroligt med citronsyran är hur den fullständigt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en helt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att handla farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att sedan låta det hela stå en stund.

OBS: man ska jämt inhandla livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt I själva verket, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkan och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man måhända har en maskin i köket som fungerar utmärkt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande rent igen och varenda dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är endast att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser fin ut därinnanför återigen.

Man kan faktiskt även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan förfarande (ungefär 100 gram citronsyra) och fullkomligt ofarligt för nästkommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det endast att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten för att skura. Detta leder till en mycket renare och snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett enormt starkt medel även ifall det rör sig om en okonstlad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående samt värk i magen och det är inte roligt. Detta kan också vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra efteråt utan disk.

Det viktigaste är att inte uppförstora. Om man använder syran så behöver man ej använda så mycket därför att åstadkomma gott resultat.