Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man hastigt testa, men då man endast har en fjuttig bakpulverburk hemma så kan man ju fråga om det går att nyttja bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum samt kök med detta mirakelmedel. Men det finns likaså andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

bikarbonat

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones alternativt en delikat chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att erhålla god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan icke använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte detta samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en mix av åtskilliga ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Om du ska göra rent med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer självklart också att se verkan med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det fräscht. Men ultimata effekten får man med den förädla formen som man dessutom kan få i en aning större förpackningar till ett bra pris.

Om du vill företa en smet så är originalformen likaså bättre därför att den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du efteråt behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för annorlunda behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 skilda saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. bröd med bikarbonat.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man ganska snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar alltsammans sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar samt smuts. Omvänt sett så är det inte lika självfallet.

Därutöver så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och bona silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noggrann så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning samt kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på det här viset en lätt match.