Går det att med msm häst få en 20 årig häst att bli fräschare än vad den var som 5-åring? Det anser vissa som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är betydelsefullt både för oss människor och för djur, men före man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och dessutom på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Detta är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Ifall man inser att hästen har brist på det här ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns även msm hund som är till särskilt för hundar som lider av problem med leder och med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i bra hälsokostburkHög kvalitet MSM pulver Ytterligare info här: msm spray

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som dessutom säljer msm för människor samt för andra djur. Det räcker att inhandla en enkel burk med msm till häst för att inleda behandla och se om detta kan ge effekt.

Funkar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot problem med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är dock om svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att konstatera att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare för att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan bestyrka att msm tillskotten minsann gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att tala om.

Om hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha problem med leder och ben så ska du först och främst klarlägga vad det här beror på. Här är det ju dessutom så att man tvingas fundera på säkerheten då hästen kan trilla då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En grundlig undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är utmärkt för både människor samt djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även ifall man inte ser någon särskild knapphet i hästens normala kost. Om hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den även få gott om svavel men för att undersöka detta så måste man genomföra en analys av grundfodret och det kanske kommer som en överraskning att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad nivå.

Idag finns det smarta kombinationer som till exempel glukosamin och msm preparat, man kan också själv ge bägge separat, som ger hästen precis det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att prova msm häst, men givetvis efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.