Det är många tillsammans med dej som tycker om lakrits. Här i Sverige är det många som äter lakrits minst varje månad. Lakrits är inte alls lika populärt i andra länder som i Sverige och det är tydligen ingen som forskat vidare om detta. Det är lätt att tillsätta lakritspulver till såväl godis som bakverk och även mat.

lakritsrotpulver

Det är sannerligen lätt att använda sig av lakritspulver till att göra egen lakrits

Det är inte alltid man orkar göra egna bakelser med lakritssmak då kan istället tugga på en lakritsrot som ger ungefär samma smak. Du kan vara säker på att lakritspulver är helt naturligt. Det är kombinationen av roten och saliven i munnen som ger smaken som du säkert har på läpparna just nu trots att du är mycket långt från närmaste Djungelvrål-påse.

Det är inte konstigt att vi gärna vill ha LAKRITS som smaktillsats då vi bakar, lagar mat och gör drinkar. Det här är en smak som man längtar efter då man inte regelbundet kan äta godis med lakritssmak. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. Lakritsen är det som man ber om då någon ska skicka tröstpaket från Sverige!

Prova dej fram i köket med hjälp av lakritssmaken

Äkta lakrits kommer från roten och den äkta lakritsen produceras bland annat i Turkiet, Spanien och Italien. Det första steget i tillverkningen är ett granulat och sedan det pulver som vi använder för den goda smaken i vår matlagning. Glass eller chokladbollar eller annat så är lakrits alltid lika populärt som smakämne.

Om du ska baka eller göra en tårta eller bakelser, fundera på vilka skulle vara bra att pröva lakrits som smaksättare. Notera att ett fåtal personer förgiftas av lakrits varje år. Men man måste överdriva intaget krafigt för att detta ska kunna ske. Det måste ha varit något fel när detta inträffat för lakritspulver är så starkt att det behövs bara lite av det för att få smak.

Finns lakritspulver att handla i de flesta affärer?

Det finns säkerligen att hitta om du har en hälskostbutik i närheten, men mycket besvär för en liten påse.

Istället kan man köpa lakritspulver på nätet som oftast har bättre priser och har bra kvalitet. Lakritspulver finns på allt-fraktfritt.se och ofta på Tradera och Prisad och i godisbutiker online.

Tänk på att lakritspulver också har bäst-före-datum. Pulvret måste vara fräscht för att kunna ge bästa kvalitet. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!