Allt fler kolsyrar personlig läsk som är nyttig med läskmaskin och trycket har varit stort på Aromhuset att ta fram en mycket bra sockerfri julmust. Idag finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiken består av ca 1/10 socker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har framställt läskkoncentrat för läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom blir det jul igen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som säljs en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att dra flaskor från butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan nyttja efter personlig smak. Att man utför en rejäl insats för miljön innebär en ytterligare bonus.

Det finns bra orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en betydligt godare läskedryck. Smakessenser är lätta att använda och de kan doseras på ett vis som passar dig bäst. Dessutom så funkar de bra med samtliga sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl för 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Zero Julmust med den riktiga originalsmaken uppfunnen utav Harry Roberts 1922

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Av en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare smak genom att ta mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är allaredan drygt, en butelj varar till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Det här är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, flera konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Oavsett att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Innovativa sätt att använda smakessenser på

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du tycker att Julmust och Slush inte fungerar tillsammans.

Aromhuset, som även säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att tillverka Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs till att issörja skall slusha.

Metoden presenteras även den i butiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man tillverka sockerfri Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Gör din egen sockerfria slush på minuter – bruksanvisning:

Ta fram en ordentligt stark mixer som är fin på att krossa is
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en bra Slush (issörja).
Klart.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, flera kan serveras. Denna metod fungerar även vid fikaställe-servering i lägre skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en fin vara alternativt vettig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie smaker till bubbelvatten, här kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, möjligtvis sätta standard hur smaksatt bubbelvatten ska smaka i framtiden.

Det är festligt att mixa egen läskedryck och du kommer inom kort att upptäcka att du kan skapa den idealiska drycken på detta sätt. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan verkligen blanda dessa lite som du önskar.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite mera kolsyra kan vara ett tips eller så kör du med lite coolare inslag såsom apelsin.

Med läskkoncentrat så erhåller du en läskedryck som är helt unik, det finns ett helt utbud. Därjämte så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så vis att du drar ner på socker samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och kompisar kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt vad de känner för!

bordsvatten

Bubbla vatten hemma och använd aromer du inte någonsin tröttnar på

Kan hända har du känt dig frustrerad mitt i sommaren när du ville ha Julmust och inte kunde få detta eftersom butikerna inte säljer. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du köper i affären inte är speciellt smaskigt. Från läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha när du vill ha den.

Därutöver så kommer du inte att lessna på din personliga hemmagjorda lemonad. Den kan hela tiden skifta smaker och så kan du ändra styrka så att det blir mera eller mindre läsk alternativt mera eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Välj ut de smaker som du tycker om och med variation

När du beställer läsksmaker till din läskmaskin så skall du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara klokt att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens fest med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan inhandla i butiken. Aromhusets läskkoncentrat finns på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på smaken. läskkoncentrat must Det blir delikat dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar gott och inspirerande.