Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Det gäller inte bara innehållet som ska vara säkert och funktionellt. När man tillverkar måste man använda klibbmedel. Det är klibbmedel i tabletterNA som håller ihop den. Mikrokristallinsk cellulosa används oftast som klibbmedel.

mikrokristallin

Mikrokristallinsk cellulosa är helt naturligt

Cellulosa finns i plantornas fibrer. Det är ett olösligt material. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Man kan modifiera cellulosa. Det bildas mikrokristallinsk cellulosa av.

Mikrokristallinsk cellulosa är särskilt väl lämpad till pressning av tabletter. En bra dosering kan vara 20 %. Få kanske känner till att cellulosa är både en bindande och diskintegrerande agent. Det betyder att tabletten kan lösas upp när den behövs.

Rätt hantering av tabletter är nödvändig

Med detta klibbmedel i tabletter måste de hanteras rätt. De får inte bli fuktiga. allt-fraktfritt.se säljer mikrokristallinisk cellulosa.De är dessutom förpackade rätt. Om tabletterna blir fuktiga kan de bli mjuka och förstöras. Med ett bra klibbmedel så är du skyddad.

Dessa förpackningar håller

Patienterna förväntar sig fräsch och bra medicin. Det måste vara enkelt att ta fram tabletterna. Idag så finns det smarta förpackningar som är lätt att öppna men som också skyddar medicinen.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter medför extra hårda krav. Det kan göras på flera sätt. Burkar används ibland för att förvara tabletter i. Då får inte burken släppa in någon luft.

Men ingen tablett klarar vad som helst. Detta gäller oavsett. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Men samma karta bör klara normal hantering av vårdpersonal och patient. Mindre tillverkare genomför ofta tester av sina produkter innan de säljs. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Tabletter som läggs i förpackningar för en veckas bruk

Alla tabletter har olika krav. tabletter
Om patienter har veckomedicinering kan de inte tas från kartan varje dag. Istället så läggs de i unika fack och det innebär lite mer hantering.

Då kan mikrokristallinsk cellulosa vara bra att använda. Tabletten förstörs inte av den fuktighet som finns naturligt i händer och den håller formen från första hantering till användning.