Tänker du på hur du kan konservera din mat? I varje fall ifall man vill att sylten ska hålla lite längre. Man kan natriumbensoat inhandla i vanliga butiker samt online och detta konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är de facto det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du knappt får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om precis samma ämne som det som finns i naturen.

E211

Anledningen till att man kom fram till hur bra detta ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det endast naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver bestå lite längre.

Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?

Det är angeläget att införskaffa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska funka måste produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt jämt för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Angeläget med god hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Det här är vanligare än vad man tror och samtliga som använder disktrasa och skärbräda ska veta att det här är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en vanlig toalett har.

När du vill använda dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det likaså angeläget att du använder dig av en bra produkt som inte har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa inte på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att också vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat samt hur ditt kök ser ut. Det är förmodligen mycket viktigare att du gör rent trasan på rätt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Mera info

Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara fräscht .