Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Du kan förbereda dig redan nu.

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Coronavirusdödande

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit hjälper inte. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Försök att inte handla varje dag!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Sydda dig så mycket som möjligt. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.