Om man får smärta i leder så kan detta bero på många olika saker. Man kanske har brist på ledvätska eller så kan det vara så att man sliter för hårt på en viss kroppsdel. Om man ständigt rör på en viss led och alltför kraftfullt så är det klart att det här kan leda till slitage, men artros är inte samma sak som ledslitage även om det kan kännas så. Artrosen är en sjukdom som kan triggas av att man sliter på lederna, och en god artros behandling inkluderar träning såväl som artros medicin.

glukosamine bild

Varför får man artros?

Det är alltså så att artrosen är en åkomma och den kan drabba vem som helst. Kvinnor får oftare artros än män, och saker som kan bidra till att sjukdomen accelererar är:

• Övervikt
• Slitage av leder
• Ålder
• Undermålig kost

Man kan självklart få artros i hela kroppen men det vanligaste är att man får problem med ett visst område såsom knän, axlar, rygg, fingrar och fötter. Det finns inget klart svar på frågan “varför får man artros” och det görs ständigt nya upptäckter. En sak man vet är att detta är en ärftlig sjukdom så ifall dina föräldrar har den så bör du vara lite extra uppmärksam och överlägga hur du lever.

En verkningsfull artros behandling

För att behandling av artros ska bli verkningsfull så gäller det att man har ett helhetstänk. Man kan dra enorm användning av kosttillskott som kan lindra krämpa, göra lederna mjukare och också tillföra större produktion av brosk och ledvätska. Samtidigt så gäller det att se över hur man lever, vad man äter samt övrigt som kan färga helhetsbilden.

Många menar att artros medicin inte kan fungera på rätt sätt om man fortsätter att vara överviktig och äter på fel sätt. Träning är ett måste för att man ska bli bättre men samtidigt så gäller det att träna med bra övningar och inte för ofta så att det här inte leder till jäkt som blir överdriven för kroppen att klara av.

Man kan inte till fullo bota artros för när man väl har fått sjukdomen så är den ett faktum. Men man kan leva på ett bra sätt med artrosen så länge som man behandlar på ett bra sätt. Träning, glukosamin kosttillskott (ev. i kombination med msm), mindre stress och ett hälsosamt leverne är sådant som gör att man kan bli smärtfri och undfly besvärlig stelhet i lederna.

Undersök i tid

Du kanske vet med dig att du är stel i kroppen efter att ha suttit länge och att du vid långa stunder vid tangentbordet får smärta i fingrarna. Det här kan vara indikation om artros och du bör verkligen kolla upp saken. Skjut ej det här framåt för ju snabbare du konstaterar artrosen ju snabbare kan du sätta in bra artros behandling som faktiskt kommer att fungera. glukosamin kondroitin.

Man bör inte avvakta för länge att vända sig till vården och få artros behandling därför att smärtan då kan bli värre.