När det blir kalas för familjen så kommer det kanske stora och små människor. Då måste det finnas någonting som alla trycker om. De flesta gillar sockerdricka. Du kan hälla det i bålet.

Alla gillar sockerdricka

bordsvatten

Då det ska väljas en klassisk läsk som alla tycker om så är sockerdricka är ofta det naturliga valet. Det här är en klassisk svensk dryck. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

En smak som uppskattas av alla. Den är lättsam och alltid mycket söt. Vissa flaskvarianter kan vara söta. Du kan välja att göra en egen variant med mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Du kan köpa produkterna hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läsk istället för koncentrat

Det har aldrig varit enklare att göra egen sockerdricka. Den rätta smaken är vad som behövs. Så kan du smaksätta. Det kan vara bra om du ska använda den i bålet.

Det är korsningen av päron och citron som ger den unika smaken i sockerdricka. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Idag är det Aromhuset som levererar smaker.

Läsken får inte ta över i bålet. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Sedan så blandar du som vanligt med andra ingredienser. Inga barn ska dricka bål med alkohol i.

Hur mycket mineralvatten med smak kan du dricka?

Det finns ju dem som struntar i sockerdrickan då vi ska minska sockerkonsumtionen. Men så måste det inte vara.

Om det är smaken du gillar så bör du satsa på ett koncentrat som Aromhuset, som har 80% mindre socker än i köpta läskedrycker.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Du kan dricka smaksatt mineralvatten utan bekymmer. Sockerdricka Socker är inte heller farligt. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Servera läsken på ett snyggt sätt

Det handlar om hur du lägger upp det. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Det kan smaka bra ändå. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Piffa till det.

Skär ner en bit extra citron. Det är bara fantasin, och smaken, som sätter gränserna. Det uppfattas som friskt.