Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då måste det finnas någonting som alla trycker om. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Du kan hälla det i bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

sodastremer

Sockerdricka är läskEN som de flesta känner till. Det är klassiskt svenskt. Idag säljs de mer som enklare varianter.

Vuxna som barn gillar den. Den är lättsam och alltid mycket söt. Om du köper på flaska kanske den blir lite för söt. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller betydligt mindre socker. Du kan också prova deras helt sockerfria serie. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läsk istället för koncentrat

Prova att göra egen sockerdricka med en läskmaskin. Du behöver bara rätt smaker. Det är bra om du vill justera sötman. Det kan också sitta fint då du ska använda sockerdrickan till ett bål.

Sockerdrickans unika smak kommer från päron och citron. Under 1900-talet hade Saturnus aromen till den bästa sockerdrickan, L104. Idag är det Aromhuset som levererar smaker.

Läsken får inte ta över när du gör bål. Genom att skala ner på koncentratet så har man löst problemet. Sedan så blandar du som vanligt med andra ingredienser. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Hur mycket mineralvatten med smak kan du dricka?

Det finns ju dem som struntar i sockerdrickan då vi ska minska sockerkonsumtionen. Det måste inte vara så.

Kom ihåg att Aromhusets smaker innehåller 80 % mindre socker, det kan vara värt att prova.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Du kan dricka smaksatt mineralvatten utan bekymmer. Sockerdricka Socker är inte farligt per automatik. Det bero på hur mycket du får i dig. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Servera din hemma läsk på ett snyggt sätt

Det handlar om presentation. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Smaken behöver det inte vara fel på. Använd dina finaste glas vid servering.

Om du häller på kanna blir det avslaget. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Garnera gärna med olika tillbehör.

Smaken går väl ihop med citron. Det är bara fantasin, och smaken, som sätter gränserna. Det uppfattas som friskt.