Det är icke så tufft att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen och ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till rätt temperaturer.

vinsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden tvingas bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning icke fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska inträffa.

Brygga öl med bryggsocker eller endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen relevant att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Något som får flertal att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ideligen att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som måhända inte är helt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. För att finna korrekt formel så kan det vara klokt att börja med ett mindre kok så att man ej behöver kasta så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt bevara pengar på att handla online.

På internet bör du även bevista forum där människor diskuterar ölbryggning.