Man kan verkligen göra ditt eget snus och då man väljer detta så behöver man vissa ingredienser som icke enbart handlar om smak och lukt. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Kan det vara olikhet på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Men är detta verkligen samma sak? Vi lovar, det är samma produkt. Glycerol hette tidigare glycerin.

Hur känna igen glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Utmärkt att hälla i vattenlås och vattenlås för golvbrunnar för att hindra kontakt med luft eller att dålig lukt kan passera fritt ut i rummet.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

När man önskar ge ett vin en viss sötma och öka dess fyllighet används ofta glycerol. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Dock när du har korrekt typ av glycerin är det ingen fara.

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
En anpassad mängd glycerinpreparat och att det är för internt bruk är viktigt när man blandar eget snus. Med ett bra recept så kan man få till en god balans. Chansa inte. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

När det är tid för för dig att köpa glycerol behöver du kontrollera prisbild online till att börja med

Sök på Google var du kan hitta glycerin, annars är Tradera och Prisad ett par tips att börja på. Klicklänk till ytterligare information. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Slime eller snus, det går lika bra!