Många är oroliga för coronavirus just nu. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

bakteriedödande

En missuppfattning helt enkelt. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Handspriten kan skada dig. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Dina händer kan bli mycket torra. Det löser upp fettet i porerna. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Arbeta in rutiner för handtvätt. Alla kanske inte har samma rutiner för handtvätt som du har. Det är på liv och död just nu.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. bakteriedödande medel Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Tänk på hur du kan få rätt skydd mot coronavirus, börja gärna med en handtvål. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Alla kanske inte bryr sig lika mycket som du, det måste du vara uppmärksam på.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Gör det till en rutin. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. På så vis får du ett extra skydd. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.