Det finns en hel del att tänka på då man ska genomföra tablettslagning och tillverka tabletter för hälsokost- eller medicinindustrin. I tillverkningsprocessen är det viktigt att du håller ett öga på luftfuktigheten.

Tablettpressningsfasen är den mest kritiska i hela processen. TablettslagningEN måste ha rätt kvalitet.

tablett

Höljet på tabletten bestämmer hur fuktighetsbeständig den är. Om du inte ser upp så kan det vara så att du får tabletter med dålig dragering. Dessutom så måste tabletterna paketeras på ett sätt som gör att man kan lagra produkten utan oro för att den kommer att bli förstörd av fukt och smuts.

För att klibba ihop tabletterna är mikrokristallinisk cellulosa det vanligaste. För att få rätt dosering för man oftast testa sig fram.

Man kan använda magnesiumstearat 0,5-1 % som släppmedel. Du kan köpa allt hos allt-fraktfritt.se.

Så går tablettslagning till

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Det finns försiktighetsmetoder du kan använda dig av. Det finns en hel del fakta att få. Då vet man vilka material som ger bäst resultat för tablettpressning.

Innehållet styr hur lång hållbarheten blir

På så vis kan man själv styra hållbarheten. Försök att använda ingredienser som stänger ute fukt. Då håller de längre.

Om man vill så kan man använda höljen också. filmdragerade tabletter
Tycker du att manglade produkter ser seriösa ut? Om den är krossad i förpackningen så kan den ju vara svår att få ur och att äta.

Det måste man tänka på innan tablettslagning kan börja. För att tabletterna ska ha ett optimalt skydd måste ingredienserna jobba tillsammans. Du måste se till att tabletten är säker.

Vatten i medicinska tabletter

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Det är inte ovanligt att vatten korsreagerar på andra material. Det går också att få en form som inte kommer att reagera över huvud taget.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Den har en hög fuktighetsgrad på 10 %. Men det reagerar ändå inte.

Du måste utforma tabletten rätt

Det blir som en barriär mot fukt. Det gör också att fukten inte försvinner. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

Vid tablettpressning måste pulverblandningen vara tillräckligt stabil att kunna stans ut. Du får prova dig fram helt enkelt. Vissa blir tabletter andra blir kapslar.