Man vill inte vara utan vissa saker. Om man bara har de mest grundläggande varorna hemma så kommer man långt. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Ta hand om dig med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. bikarbonat storpack På så sätt kan den smälta mat och döda bakterier. Det finns många huskurer på detta område.

Allt som behövs är en nypa bikarbonatet och lite vatten. Detta gör du innan du äter. Du kan använda natriumvätekarbonat till väldigt mycket.

Om det inte är rent mår man inte bra

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Om man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är lite svagare än det koncentrerade.

Om du bakar med bikarbonatet så kan du använda mindre av det. 1 tesked räcker bra.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Lite filmjölk blir bra. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.