Den som plötsligt var morgon märker av uppenbara problem med stela leder kan ha drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen alternativt måhända på flera ställen så undrar man självklart om det finns medel mot artros som funkar.

Det kan kännas lite trist att man idag inte kan bota artros men det här betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och ont för resten av livet. Ju tidigare man kan fastställa att man har sjukdomen desto bättre. Med rätt medicin för artros så kan man både dämpa värk samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

Köp Bra glykosamin foto

Medel mot artros som fungerar

Om det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som ger smärtstillning och som dessutom är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är inget som man kan hålla på med hur länge som helst och det ultimata är om man redan från början kan använda sig av säkra kosttillskott som består av ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av smärta.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat funkar för att smörja leder och ge lindring. Man kan också ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre verkan. Man kan ta msm och glukosamin separat, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra värk och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i var fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara komplicerat att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger måhända lockar. Men det är angeläget att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i skilda kroppsdelar och det är betydelsefullt att man får en behandling av artros som är beprövad och säker. Både msm är ämnen som skall och måste finnas i kroppen, det är enbart för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder eller kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “ska” det ta flera veckor innan man ser resultat och då kanske man får intrycket av att medicinen inte funkar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ungefär 3 veckor

Det gäller att komma ihåg att man inte fullständigt kan bota artros och därför så kanske man alltid kommer att erfara viss stelhet och stundtals värk. För att kosttillskotten ska få större verkan så kan man förbättra kroppen med träning och också se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan inträda och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott och naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Många handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra stadgar under Jordbruksverket.

Det finns ett särfall, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma vara säljs i England, Tyskland samt andra EU-länder som kosttillskott för människor. Bara etiketten skiljer. glukosamin med grönläppad mussla.

Bästa artros medicinen

Eftersom att det finns lite skilda preparat och medel mot artros så kan det löna sig att prova sig fram. Kombinationer kan också vara smarta men kom ihåg att ge det ständigt som krävs för att verkligen bedöma om en viss artros medicin fungerar eller inte. Glukosamin är ett ganska säkert kort såväl som strandnypon och musselolja (glukosamin är den rena produkten), men det finns mycket mer att upptäcka och utvecklingen går framåt varpå vi får nya intressanta medel mot artros.