Tabletterna ser oftast bättre ut. Ibland glömmer man bort att det ska finnas släppmedel i tabletter. Om det saknas kommer tabletterna att fastna.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Det gör att tabletterna kan hanteras lättare. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Vad är magnesiumstearat?

Magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blanda det sist och max 5 minuter. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Ämnet är säkert att använda.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Det ska gå fort idag. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Det betyder att produktionsprocessen är fri från mänsklig påverkan. Fel kommer alltid att inträffa men då kan man rätta till det och fortsätta produktionen.

En maskin kan producera flera tusen tabletter i timmen. Då har den ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då går det mycket fort.

Om en produktion måste stoppas är det sällan tabletterna det beror på. tablett
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Det kan skada maskinen.

tablettslagning

Därför måste dosen av klibbmedel och släppmedel vara rätt.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

Du måste planera din produktion.

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Det gäller särskilt släppmedel i tabletter.

Med bra planering spar man tid och pengar. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Då blir alla nöjda.

Men det är inte bara släppmedlet som spelar roll alla moment måste utföras noggrant.