Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Ingen mossa kan motstå Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och lite tålamod så är det här ett riktigt bra sätt att få bort mossan på.

handspridare

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. När man väl kopplat in vattenslangen så kan man börja behandla gräsmattan. Detta är en av de bästa metoderna.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Man kan helt enkelt promenera över gräset under tiden.

Om man har mossa på taket så kanske Takrent passar bättre.

GTI och Takrent Turbo kan användas på taket också. Till detta kan man köpa en särskild blandning utan järnsulfat. Men då man ska behandla taket så jobbar man lite annorlunda.

Man gör klokt i att skrapa bort den synliga mossan. Vattnet kan man använda för att få bort lösa delar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

När taket har skrapats rent med skrapa så kan man behandla med Tak GTI som kommer att döda den mossa som fortfarande finns kvar. Man låter det verka ett tag på taket.

Det finns en plan B men den tar längre tid. Ha på mycket av medlet Bensaltensid eller Takrent Turbo. stroller spridare Sedan kan mossan regna bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återvinnas. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. 15 kg kostar mindre än Mossa GTI. Till taket kan man använda Fulstopp istälet.

Om du vill spara pengar då ska du köpa ejektorflaskor på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.sese finns både tom ejektordunk, smart dunk, spridningsdunk, järnsulfat, Fulstopp, Bensaltensid med mera. Allt är fraktfritt.se har också egna konkurrerande varianter på Tak GTI, Mossa GTI med flera under egna namn.

Det blir billigare. De brukar vara starkare blandningar också. Se upp så att du inte använder får lågt vattentryck och förstör blandningen. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Be om professionell hjälp

Man ska kunna gör jobbet själv med en ejektorflaska. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Man handskas med giftiga ämnen.

Man bestämmer ju själv om man behöver hjälp. Ännu dyrare blir det med proffs.

Man får bestämma själv. Mossan måste bort så det gäller att finna den smidigaste vägen till en mossfri trädgård och ett mossfritt tak.