Man behöver enbart börja prata om lakrits för att det abrupt ska smaka lite salt omkring läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som även kallas för salmiak.

lakritsgodis

Använda lakritspulver därför att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan producera ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så svårt som man kan anta. Man kan rentav få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt verktyg. I själva verket så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan producera med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Om du ej har så mycket fantasi och helt enkelt icke förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojsamt att överge traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oavbrutet men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så måhända man ska vara en aning försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.