När julen närmar sig vill vi svenskar gärna dricka vår nationaldryck – Julmust. Många längtar efter julmust även när det inte är jul. Vad gör du när det inte finns någon julmust kvar i affären för de som vill dricka julmust året om?

Det är inga problem att göra egen julmust om du har en kolsyremaskin. Då behöver du inte gå till affären för att köpa Coca-Cola, julmust eller vad du nu är sugen på. Du kör helt enkelt på Sodastream julmust med ett julmust koncentrat som Aromhuset som ger den rätta originalsmaken!

Julmust är en dryck som vi ibland längtar lite extra efter

lagrad

Det finns ingen anledning att skämmas för att du blir sugen på julmust trots att det gått några månader sedan du såg den sista flaskan i butiken. Många skulle nog vilja ha tillgång till julmust året om.

När du längtar lite extra efter Julmust ska du veta att det går att smaksätta kolsyrat vatten för att få den perfekta smaken. Aromhuset kan erbjuda några av de bästa smakessenserna, och det behöver inte alls vara dyrt att göra egen läsk. De vet allt om julmust och deras sockerfria variant är jättegod!

Hur är det egentligen med påskmusten, är det samma sak?

Folk brukar säga att påskmust bara är julmust med nya etiketter. Det är inte så troligt att det här sker på riktigt eller att man häller över överbliven Julmust i nya flaskor som det står påsk på.

Hinner vi inte dricka upp all julmust är det inget större problem eftersom vi tycker så mycket om lagrad julmust. Det finns faktiskt också ett bästföredatum på sådana flaskor. Därför går det inte att använda samma läsk hur länges som helst och bara hälla den på nya flaskor.

Det är också därför som smakessenser till Sodastream har blivit så populära på senare år. Med en kolsyremaskin och goda smakessenser slipper du dricka Julmust där datumet har gått ut. Det går också jättebra att göra sockerfri julmust. Välj dina goda, söta, sockerfria smaker från Sodastream.

Sockerfri Julmust är bra att ha då du vill ta hand om hälsan

Det finns många anledningar till att välja julmust zero som är sockerfri Julmust som ändå smakar sött. Om du dricker julmust från Apotekarnes – tänk på att anledningen till att den smakar så gott är just att den innehåller så mycket socker.

Många pratar om sockrets faror och många verkar ha kommit överens om att det inte är så nyttigt för oss. Det här kan man se när det gäller Sodastreams smakessenser. Numera är det lätt att få tag på sockerfria essenser så att du kan få god och söt Julmust som inte innehåller socker.

Nu är det slut med att dricka julmust zero som inte smakar som du vill. Många föredrar en julmust utan socker som man själv gör med sin kolsyremaskin.

Nu behöver du inte längre släpa hem läskeblask från butiken när du är sugen på något gott att dricka

Förutom att du får i dig mindre socker är det också superenkelt att göra julmust med en kolsyremaskin. Det är riktigt smidigt att bara bubbla en flaska vatten och sedan tillsätta ditt goda smakkoncentrat. Ett glas Julmust är serverat! Nu är det lätt att göra en läsk som smakar som du vill!

Nu behöver du inte släpa hem julmust från butiken utan kan i stället göra den hemma. Supersmidigt under högsäsong när du alltid vill ha obegränsad tillgång till julmust. Det kan vara väldigt tungt att dra hem backar med glasflaskor.

I stället kan du bubbla egna flaskor som du serverar kalla och goda till gäster som tycker om god julmust lika mycket som du själv gör. Om du låter din bubblade julmustflaskor stå till sig ett tag kan du säga att du bjuder på lagrad dryck!

Vilken Julmust smakar godast? Din egen eller den köpta?

Det är en öppen fråga vilken Julmust som är bäst. En del tycker att Roberts julmust är bästa medan andra röstar på Apotekarnes. Bestäm själv – du behöver inte välja Harry Roberts julmust bara för att andra påstår att det är det enda rätta.

Många som har bubblat sin egen julmust tycker att det smakar mycket bättre. Du vill förstås hitta en god smakessens som du tycker om. Det är förstås extra viktigt om du längtar efter söt och god sockerfri Julmust utan konstig bismak.

Du kan köpa smakessenser för julmust på nätet, men se till att först ta reda på hur de smakar. Ett bra sätt är att kolla recensioner av essenser med julmustsmak.
bubbelvatten maskin
Personer som har testat smakessenser berättar vad de tycker och hjälper dig att hitta de godaste smakerna.

Ofta är det samma sak som gäller för Julmust som för allting annat. Det kan vara svårt att komma överens om vad som är godast. Det gäller både om du gör egen julmust i Sodastream eller köper flaskor på affären.

Det kommer alltid att finnas folk som menar att Sodastream must inte kan mäta sig med den färdiga musten på flaska och tvärtom. Provsmaka och se vilken sort du tycker är godast. Med en egen kolsyremaskin kan du dricka Julmust precis när du vill, och det kan din butik inte riktigt utlova!