Att brygga eget öl hemma är både kul och utmanande på samma gång.

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

Att förbereda sig väl är viktigt

Något som ska sägas är att man alltid måste förbereda sig väl inför en bryggning. Det har ingen betydelse vad det handlar om. Om man inte är med så kan det gå illa.

Ha allt klart innan.

Använd malt

Det är viktigt att tillsätta en dextros. Att köpa dextros i butiken är ingen ide. Det är viktigt att du väljer rätt produkt.

Med sockret kommer också alkoholen. Om man vill ha starköl så är det mer socker och jäst som gäller. För att maximera alkoholen häller man i sockret sist.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. bryggsocker billigt Om man häller på för mycket kan man få för mycket alkohol istället.

För mycket socker kan ge en för tunn öl också. Det bästa är nog att prova olika blandningar tills man hittat rätt.

dextros

Du vet väl att du kan köpa dextros på nätet?

Börja inte utan att först gå igenom skafferiet. Online så kan du köpa allt som behövs för att brygga ett gott öl. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Spara pengar och handla online.

När du ändå är på nätet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.