Här har jag sprungit fram samt tillbaka med min vattenkanna. Antagligen har det sett en smula smålöjligt medan jag på en stege försökt att vattna väggen eller försökt få taket att växa.
Mera normalt önskar jag medan jag vattnat våra buskar, om än inte helt OK.

Men numera vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump eller om priset är vettigt en eldriven – men var hittar man bra sådana att beställa på nätet?

Alla bensinmack, varuhus äger drällvis av elektriska högtryckstvättar som nuförtiden verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi har en liten sommarstuga, nästan blott en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år bestämt att det ska vara “sladdlöst”.

Jag har tre, alternativt egentligen enbart två favoritprodukter som jag använder ganska flitigt – alternativt i lillstugan, bara en om jag ska vara noga.
När vi köpte sommarstugan så var det mesta ej i synnerhet bra skött, antagligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att sköta husen och tomten.

Det var mycket grönt, men ej alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor samt tak samt även en hel del buskar var gröna där de inte borde vara det.

Hemma så sköter jag villans tak med och norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa och alger(om det blivit något lite). När ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så håller dom sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort samt enkelt.

Därför skriver jag att det enbart i själva verket är en favorit i lillstugan, för Ful- samt Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nära nog som på TV- reklam där de fuskar medan dom visar hurdan effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej äger några fiskar längre), jorden som är våt samt på samma sätt som en del av gångplattorna ligger i bestående skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker opp mikroväxt av något slag håller jag rent med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan inget för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ned till enbart 32 ggr. 1 liter späds ut till 32 liter – det räcker i evighet.