Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Symtomen för cononavirus

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Symtomen är många fler än bara feber. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Var uppmärksam på symtomen. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Du kan äta lite C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Du kan spraya det på grönsaker. Det dödar coronaviruset på nolltid.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Lagret tog slut på några dagar. Vissa bakterier överlever handspriten. Det hjälper inte mot corona.

Det är mycket bättre att välja en ytdesinfektion spray desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Det måste vara skonsamt också. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

En handtvätt räcker oftast långt. Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Man ska inte underskatta det. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Då kan du vara lugn.