Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk form med ädla, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, brandgul samt lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

smakessensersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter introduktionen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner enormt lika, men med avvikande färgsättning, Balance går i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är oerhört enkel att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kyligt kranvatten och trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan såklart också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, eller blanda i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns många goda smaker att testa samt olika affärsverksamhet erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan också försöka att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett övrigt affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 olika smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar gap och kropp på något fason, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt egentligen blott innehåller vatten samt eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet enormt billigt i jämförelse med buteljerat vatten och läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man blott för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett personligt sätt, man får access till färskt samt fräscht bubbelvatten när man vill och kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men viktigt, slag för miljön.