Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag enormt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned enorm omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora företag som IKEA samt Alcro, för att formge samt välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyremaskin

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev bäckmörkt, crème, solbränd, brandgul samt lime. Det finns en kulör här som matchar i var hem! Det är förstås blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av igenom att kunna minska opp ett glas kallt vatten samt dricka direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och begagna det till både kolsyrat mineralvatten och läsk igenom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper dra med sej en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan gratis hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter oerhört på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt alternativ som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av kolsyrat mineralvatten så finns det idag en lång rad annorlunda val. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med endast smak, i stil med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv och tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre urval.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det går att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det dyker upp fler och fler läskkoncentrat samt idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – såklart.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både ett klimat och börs.