Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige samt resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer aktsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon typ av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka och sina huvuden pigga.

En vital del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd hela tiden är välfyllt. Våra kroppar består till en väldigt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller ifall man utsätts för stressande situationer så bör även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Så klart ska man även se till att inta mycket vatten när man tränar och i anknytning med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe eller te. Det är inte ständigt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är vanligtvis tecken på att man måste inta mer vatten.

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla samt kolsyrat vatten – så klart kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och ladda på en mindre plastkopp, en favoritmugg alternativt en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet avbrott från arbetsuppgifterna som ger en chans att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis tillbaka till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är tillräckligt åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex annorlunda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten om den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med kraftig succé också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullt fria från onödiga tillsatser och har noll kalorier. Det medför att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker samt kemiska tillsatser.