Troligtvis finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

kolsyremaskin

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar och skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, därtill gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först också där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 annorlunda smakessenser självklart inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och därtill variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te alternativt matlagning, bara fantasin sätter stopp. Citron fungerar dessutom oerhört bra tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en skön balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är gigantisk. Vi måste dricka vatten för att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper alltså dålig bismak, ångest för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Uppskattar man svag smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att slippa kånka litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som bestämt kommer att uppskattas.