Sodastream Penguin heter Soda Streams mest innovativa samt moderna modell. Namnet kommer från att kolsyremaskinen i hopfällt läge påminner om en pingvin, fast på ett väldigt stilrent sätt. Sodastream Penguin är även den enda kolsyremaskin på marknaden som har snygga PET-flaskor i glas i stället för plast, vilket är en detalj som oerhört många uppskattar.

Sodastream har tillverkat kolsyremaskiner i över hundra år, så kunskap samt erfarenhet finns det gott om. Dock såldes företaget till Soda Club år 1998, som var smarta nog att ta vara på varumärket och fortfarande marknadsför sina produkter under namnet Sodastream i många länder. I Sverige har vi t ex inte Soda Club, utan Sodastream, i Tyskland däremot heter samma produkter Soda Club.

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

I dagsläget har Sodastream sex annorlunda modeller på kolsyremaskiner, den klassiska modellen Jet är billigast och kan köpas för ca 600 kronor. Penguin är på andra sidan prisskalan och däremellan finns Pure, Genesis, Stream, samt nykomlingen Dynamo. När man köper en ny sodastreamer följer en alternativt två PET-flaskor med, samt en full Alco2jet – kolsyrepatron.

När ens kolsyrepatron har tagit slut, efter ca 50 kolsyrat vatten, så lämnar man in den mot en påfylld hos sin återförsäljare. Ett inbyte kostar 89 kronor och att införskaffa en helt ny kostar omkring 250. Man kan använda också andra kolsyrepatroner i sin Sodastream, de är alla tillverkade i enlighet med europeisk standard, så bara måtten är korrekt är det inga problem. Aga är duktiga på kolsyra och säljer kolsyrepatroner till sina Wassermaxx-maskiner i samma storlek som Alco2jet.

Wassermaxx är Sodastreams största konkurrent och tillverkar relativt likvärdiga produkter. Om det ena företaget är en aning bättre på något så är det andra bättre på något annat. Aga, som marknadsför Wassermaxx, har blivit något av specialister gällande kolsyra, medan ingen kan besegra Sodastream när det gäller kunskap samt nostalgivärde.

I en prisjämförelse med Wassermaxx så har de ingen modell som kommer upp i liknande kostnad som en Sodastream Penguin, men så har de inte heller en modell med så sinnrik utformning – och glasflaskor, inte att förglömma.

Vatten är vitalt för allt liv och en människa bör få i sig 1-2 liter vatten varje dag för att kroppen ska fungera fint. Det svenska kranvattnet håller oerhört hög kvalitet och genomgår regelbundna tester för att säkra kvaliteten. Trots det kånkar vi hem liter efter liter med buteljerade drycker från affären, enbart för att därefter tvingas släpa åter tomflaskorna för återvinning. Det är ett evigt släpande av vatten bara för att vi vill ha våra drycker med viss smak alternativt med kolsyra.

Har man en kolsyremaskin så slipper man allt bök med dragande samt lagrande av tomflaskor. Man har sin apparat på diskbänken och vattnet i kranen och kan när som helst ladda sin återanvändbara flaska med färskt kolsyrat vatten. Vill man sedan addera smak så gör man det med hjälp av läskkoncentrat eller bordsvattenaromer som finns tillgängliga i butik eller på webben.

En av de stora fördelarna med en Sodastream är att den tar så lite utrymme, att den är så enkel att nyttja och att den till och med kan vara en snygg detalj i ett modernt kök. Sodastream Penguin – speciellt – är en riktig liten inredningsdetalj.