Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För flera så är ju golfbanans vackra yta synonymt med det perfekta gräset, men det kan tyckas vara en betungande uppgift att få den mossbeklädda tomten att ändra skepnad då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

ogräs i gräsmattan

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man rätt så snabbt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att påföra på rätt sätt och att skapa en del andra saker som kommer att främja gräsmattans fortsatta utveckling.

Deleta mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Före du börjar planera för att få bort mossan med järnvitriol så ska du fundera på att en normal villagräsmatta innehåller olika grässorter. Detta gör att man inte kan räkna med att få samma fina gröna ton som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte gillar. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan innan gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som också skänker ett grönare gräs. Det här skulle ju kunna skänka ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så dumt.

Viktiga saker att tänka på vad innefatta gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en fin gräsmatta. Visst är det gott att inhandla en järnsulfat påse eller en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan förena till vattenslangen och duscha gräset med, men du skall likaså se till att vårda gräsmattan på korrekt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att ge minst 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir starkt. Det är även gott att använda ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen ej följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att veta är att man relativt fort kan komma in i rätt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar avlägsna mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt även ta tag i andra bitar som gödsling och måhända även mossa på stenplattor. Klicka här nu för mer tips järnvitriol.

Det här är något som skänker kraftig lycka och dessutom inspiration. Du behöver ej lära dig allt på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset snyggt. Starta mixa järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan även vara förståndigt att dela uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer utmärkt också på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!