Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du känna till att du bestämt kan göra något åt detta. Du behöver inte betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med god utrustning och korrekt produkter.

järnsulfat mot sniglar

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist segra kampen och få det där gröna gräset som du hela tiden har drömt om.

Måste det vara så krångligt med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska bekämpa mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så invecklat att tillämpa järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det hejdlöst smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat samt vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju bara att koppla till trädgårdsslangen och därnäst spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är faktiskt ett smart ämne som man drar enorm användning av och det är viktigt att man finner en lätt metod för applicering så att man inte låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel säck på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns även en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak också med Bensaltensid (operativ substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Mer info: På den här sajten mossa gti.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är detsamma men man kan hitta produkter som använder de skilda namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att investera på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv införskaffa järnsulfat (om du undrar var man handlar järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar dessutom en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så briljant att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt fin gräsmatta och ifall du bara sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att skänka mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och dessutom så kan gräset bli grönare, men du tvingas också gödsla och utföra annat därför att gräsmattan ska bli så förtjusande som den kan bli.

Behandla gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Sedan låta mossan ligga kvar. Allaredan det här ger en enorm förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas även till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det således att ta reda på vad man kan uträtta för att ge det bra om näring och även hålla undan ogräs och sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver även gödslas var år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Så klart växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för mödosam så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt återigen under hösten eller så raskt ny mossa visar sig. Det är viktigt att förvalta pulvret på rätt sätt när man blandar.