Att hantera gräset och taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan sannerligen tillvarata på både tid samt pengar ifall du väljer dunk gti som gör det så väldigt enklare att utbreda och som dessutom drar ner på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är enkel att tillämpa sig av då man vill fördela järnsulfat över gräsmattan alternativt på taket.

järnsulfatspridare

På allt-fraktfritt.se finns en bra illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och röja bort mossa och göra en massa annat jobbigt så möjligen man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till nästa år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar alternativt inhandla färdigt) som är så ofattbar behändig. Man behöver ju bara koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innehåll på ett avsevärt smidigt sätt. Ni sprayar på och går ut över gräset för att bli färdig på nolltid!

En ejektorflaska gör att det rentav blir roligt att processa gräset innan gödsling samt odling. Det här kan man därefter upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man hushålla en hel del pengar på att avstyra dyra produkter som ingalunda skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och mixa gödning med vatten samt spruta ut lika lätt. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte blott gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo alternativt Fulstopp Turbo för att administrera med takrengöring. Här får man också bra nyttjande av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en position alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ned.

Man kan göra mer än bekämpa mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes funkar för bara rengöring, det finns mer) för att tvätta huset utvändigt eller möjligtvis sköta gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större påfrestning.

Man kan även sköta gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. För den skull skall man spara ejektordunken år från år. järnvitriol mot sniglar. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är utmärkt att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du inte är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte tänka på om du har gjort för mycket alternativt för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är enbart att fortskrida med behandlingarna för att få en attraktiv trädgård samt ett tak utan mossa.