Nuförtiden så är det flera som har en aning koll på järnvitriol eller järnsulfat som man likaså kan säga. Det här är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man bruka mossa GTI samt tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken typ av järnsulfatprodukt som man väljer.

järnvitriol inomhus

Järnvitriol till trä och mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att känna till att produkter som är till för att processa trä vanligtvis kallas för järnvitriol och emellanåt med ytterligare en benämning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de likaså kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används icke på samma sätt vilket I själva verket är ganska logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak som man gör på gräsmattan och därtill så krävs det lite andra egenskaper då man även behöver betänka gräsets hälsa.

Se till att du köper korrekt produkt

Även ifall det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat och vatten och ingenting mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa kolossal skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för detta. Att det därefter är så att man möjligen sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) samt vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på detta så kanske det går lika bra att mixa med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är speciellt bra då man ska behandla en veranda, träfasad alternativt trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är viktigt. Klicka Nu för mer tips köpa järnsulfat.

God planering är väldigt relevant för en förnäm gräsmatta och ett fint tak

Innan du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan eller för att behandla taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba och när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och därjämte så kan det vara bra att repetera proceduren mer än en gång per år.

Börja med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när och hur du borde behandla. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI alternativt tak GTI och köpa denna online alternativt i en normal affär. Med en bra plan så borde arbetet flyta på lätt och bra och du kan därefter se fram emot goda resultat samt en hemmiljö som är både hälsosam och förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en klyftig ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma kostnad köper man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.