För flera är det faktiskt mycket roligt att renovera hus. Det är dock inte alltid det blir som man har tänkt sig, och då och då är anledningen till varför man renoverar inte den man kunde önska. Fukt och mögel kan exempelvis ställa till med rejäla problem som till sist kräver att man renoverar hela huset därför att bli av med det och kan bo i huset själv, då det har gått så långt att det inte bara är tillräckligt med sanering.

Ett grundläggande tips när man funderar på att renovera sitt hus är att sätta sig ner och reflektera över hur omfattande renoveringen ska vara. Det kan ju röra sig från allt mellan att tapetsera eller måla om till att riva upp hela huset och praktiskt taget byta ut hela inredningen.

Hur mycket tid, kraft samt pengar är man redo att lägga ner? Om man inte känner att man klarar av det man ska utföra eller har nog med tid är det bättre att anlita en hantverkare än att kämpa sig blodig över något som kanske ändå inte blir bra. Det är bra att tänka på, speciellt i dagens samhälle där hemmafixaren har nått en form av guldålder. Klicka Här och nu för mer tips

Det finns otroliga mängder saker som säljs av ett allt ökande antal återförsäljare för byggmaterial. Program på tv som visar hur mycket man kan göra själv går omlott varandra. Det är stundtals klokt att ta ett steg tillbaka och fråga sig själv vad man behöver, ifall det är vettigt att utföra det själv samt om det verkligen är vad man vill ha?

Vid varje renovering krävs verktyg, bortsett från allt material man ska använda. Om man vill så finns det mesta hos diverse företag, men man ska helst fråga sig innan man spenderar åtskilliga tusen kronor på saker som man kanske enbart behöver till en detalj och som man senare inte kommer att ha någon användning av. Många firmor hyr ut maskiner, så som sågar samt golvslipar, vilket kan vara en god idé att kolla upp.

När man bygger om och renoverar är det viktigt att man inte låter material ligga kvar på byggarbetsplatsen eftersom det är en tillväxtzon för mögel och annan mikrobiell påväxt. Ifall man renoverar p.g.a. just mögel alternativt fuktskador så är det enormt angeläget att man ser över ventilationen eftersom det annars är hög risk för att möglet kommer tillbaka.

Om mögelangreppet är så omfattande att man inte kan uppehålla sig i huset förrän det har åtgärdats så kan man ansöka om att ges bidrag. Mögelsanering genom renovering och på så vis byta ut allt det angripna materialet är det absolut ultimata sättet att bli kvitt med inte endast mögelsvamparna utan också deras sporer samt mykotoxiner, vilka annars kan finnas kvar efter en sanering och fortsätta förorsaka symptom.

När man renoverar själv är det bra att ha gott om tid och att se det som ett fritidsintresse snarare än ett måste. Då kan man ta det lugnt i valet av material och hitta exempelvis ett perfekt kakel till badrummet eller exakt rätt beslag åt köksluckorna. Det är då bra att fundera på att inte börja riva i allt utan arbeta stegvis – på så sätt kan man leva och bo i huset på samma gång som man renoverar.

Det finns en massa komponenter att tänka på när man talar om att renovera hus, men först bör man tänka på att det ska vara något som är roligt och som man vill utföra – då blir resultatet garanterat mycket bättre! Glöm inte att skydda slutresultatet med Tvärstopp
.