När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Möjligtvis kunde man förena Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat alternativt kan det fungera lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med bästa mosspreparatet

Den ultimata effekten får man förstås med det preparat som verkligen tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja grubbla på ifall det inte är klokare att personligen blanda alternativt att skaffa en fläckfri järnsulfatprodukt.

bred utvattnare för vattenkanna

Faktum är att det är mycket billigare att inhandla medlet på allt-fraktfritt.se än att skaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat inuti. Men det är självklart angeläget att du är medveten om hur du ska distribuera järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att notera är att en del snigelmedel har en grund som innehåller järnsulfat, alternativt järnvitriol som det också kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att införskaffa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att veta.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även måste tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man handlar en blandning som ska tillintetgöra mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men inte om det här preparatet är giftigt.

En kolossal styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis ej eliminera ogräs med järnvitriol. Det är endast mossan samt mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än tillräckligt.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks råda även bland de som pysslar i trädgården. När man kan handla en påse med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju fråga varför människor inte gör detta i större grad.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man inte har rätt redskap för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller köpa en ejektordunk och sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som skänker smidig blandning och därefter okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och undra en aning på hur man på bästa vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se