För alldeles för många är sötning betydelsefullt.

sötmedel

Fast nuförtiden så hittar du det gott om SÖTNINGSMEDEL som icke gör att du går upp i vikt. Ett sötningsmedel såsom är populärt är SACKARIN såsom man kan nyttja med rent samvete.

SACKARIN är knappt det endaste eller bästa alternativet till vanligt vitt socker

Allaredan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN som SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att sockra java och te. SACKARIN har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens kompletta matsmältningssystem utan att tas upp alls.

En anledning till att sackarinet är populärt bland sockersjuka. Sackarinets sötningseffekt på omkring 500 ggr mer är socker, är smått mirakulös men tyvärr är det en bismak av metall som inte uppskattas av alla.

Ett annat bra alternativ är Sukralos som SÖTNINGSMEDEL som smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.

Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det även hettas upp och brukas därför också till bakning. Sukralos är gjort av strösocker, det är på grund av detta det smakar som socker. Ett annat sötningsmedel är Cyklamat såsom är betydligt svagare än Sukralos.Cyklamat ett samlingsnamn för olika salter såsom brukas som sötningsmedel och har runt 40 gånger mer sötningseffekt än normalt socker.

Ett helt annat SÖTNINGSMEDEL som är väl känt är aspartam som är uppbyggt av 2 olika aminosyror, nämligen fenylalanin och asparaginsyran. Du hittar Aspartam i många varor som rekommenderas för viktkontroll och det bryts ned till fenylanin vid bruk.

Aspartam smakar lite kemikalieaktigt.

Vissa preparat har blivit extra omtyckta tack vare att de är helt naturliga

Det har varit tämligen heta diskussioner om artificiella sötningsmedel typ Aspartam och SACKARIN och olika varianter av varningar har publicerats om att använda dem.

Så då Stevia (som också kallas sötflockel) släpptes på marknaden blev otaliga glada.
Stevia finns såsom sötströ och är mycket nyttigare att använda än vanligt strösocker. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Stevia kan ge en lätt och oangenäm bismak av lakrits som inte uppskattas av alla. Du kan finna en del andra Stevia sötningsmedel där tillverkarna har blandat i annat för att dölja denna arom med ännu sämre resultat.

Ett naturligt sötningsmedel är Erytritol som du annars hittar i äpplen och päron. Smakar som socker och ser därtill såsom strösocker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.

Liksom Sukralos är Erytritol svårt att hitta i butiker men båda finns online både på prisad och allt-fraktfritt.se.

Du ska stoppa i dig stora mängder av articifiella SÖTNINGSMEDEL för att det ska anses vara farligt.

När och om du inte gillar Stevia och de andra naturliga alernativen så finns alltid SACKARIN och Sukralos såsom kända preparat. Eftersom smakupplevelse är helt personlig är det din personliga såsom ska bestämma vad som blir din favorit.