Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa samt mossa. En del gillar den här doften som påminner om skog och natur medans andra är intill att flyga i taket då mossans distinkta lukt når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten samt en praktisk spridarramp.

järnsulfatspridare

Fäst en spridarramp på vattenkannan och tillintetgöra mossan!

Numera så är det flertal som använder sig av järnvitriol för att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som också är bra för gräset. Järnsulfat mot sniglar är likaså rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man nämligen flertal fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker ej om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligen en okomplicerad pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hej till det fina gräset

Många undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff fiende som mår fint redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan inte tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, alternativt handla järnsulfat. Nästa moment blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta borde du göra utomhus med en bra skopa och god uppfattning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset medan som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat och vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så gemytlig att utföra en förtjusande vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns likaså en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och verkningsfull och det räcker att du utför den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för somliga går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att så mer gräs. Klicka Nu för mer tips köpa järnsulfat..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid alternativt Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Resultatet blir en tomt som ser bättre ut och som även mår en aning bättre tack vare din omtanke samt omvårdnad.